Vremenska prognoza

Radna jedinica “Zelenilo” obavlja sledeće poslove:

Održavanje javnih, zelenih površina:  košnja travnatih površina,  osnivanje novih, te sanacija postojećih zelenih površina, održavanje šljunčanih i popločenih staza, sadnja i održa- vanje sezonskog cvijeća, trajnica, ruža, grmlja, živica , drveća održavanje parkovne opreme (klupe, košarice, stupići, žardinjere.)održavanje dječjih igrališta, mala zimska služba-čišćenje snijega po nogostupima, pješačkim prijelazima, parkovnim stazama, autobusnim stajalištima, trgovima, održavanje fontana i javnih satova, prigodna uređenja Grada (zastave, Božićne jelke, novogodišnji nakit..)

 

Ovi poslovi podrazumevaju košenje travnjaka, uređenje cvetnih gredica (letnji i jesenji aspekt) tokom cele godine sa svim pripadajućim radovima (plevljenje, zalivanje, zaštita od bolesti i štetočinačina, prihrana).
Radove izvodimo na osnovu plana I programa Direkcije za izgradnju grada Dimitrovgrada, tako da je obim i dinamika radova direktno povezana sa sredstvima koje grad može da izdvoji. Orezivanje i zaštita drvoreda je u okviru ovog programa kao i podizanje novih zasada i zelenih površina u ulicama u kojima je to predviđeno Urbanističkim projektom.
Gradski trg i cvetne piramide o kojima brinu radnici Zelenila su održavane na visoko profesionalnom nivou. Planovi su nam da u 2014. godini naše usluge koriste i građani koji žele da u svom životnom ambijentu stvore “Prirodu u malom”, tako da ovaj naizgled jednostavan hobi uključi angažovanje naših stručnjaka i pružanje usluga kako projektovanja, tako i kupovinu sadnog materijala, cveća i trajnica u stakleniku Zelenila.

Copyright Komunalac Dimitrovgrad d.o.o